amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Dubbelschat - Boris Akoenin

Boris Akoenin
misdaad
paperback, 320 blz
isbn 9044501550
9789044501551
prijsindicatie € 22,50

bestel

Dubbelschat

Eerste boek in de reeks 'moderne' Akoenin-thrillers

Dit eerste boek in de reeks 'moderne' Akoenin-thrillers is een geniaal opgezet dubbelverhaal over de eerste en de laatste telg uit het geslacht Fandorin.

De eerste Russische Fandorin, de Duitse avonturier Cornelius von Dorn, zoekt na de Dertigjarige Oorlog (eind zeventiende eeuw) zijn geluk in het Oosten. Hij maakt al snel carričre en komt de verloren gewaande schat van Ivan de Verschrikkelijke op het spoor. Hij slaagt echter niet in zijn poging de schat te bemachtigen.

Nicholas Fandorin - de laatste Fandorin - is de zoon van een beroemde Nobelprijs winnende econoom, Alexander Fandorin, die op jeugdige leeftijd de Sovjet-Unie heeft verlaten. Nicholas, de kleinzoon van de grote speurder Brast Fandorin, is doctorandus in de geschiedenis van de negentiende eeuw. Hij heeft de schurft aan de Sovjet-Unie.

Door overerving is Nicholas Fandorin in het bezit gekomen van de linkerhelft van het testament van Cornelius Fandorin. Nadat hij in een historisch vakblad de eerste halve regels van het testament afdrukt, krijgt hij bericht van een Russische collega. Zijn instituut herbergt de andere helft...

Nicholas moet voor het eerst in zijn leven naar het 'nieuwe' Rusland en start de zoektocht naar de wederwaardigheden van zijn voorvader en diens speurtocht naar de grote juwelenschat van Ivan de Verschrikkelijke. Zal hij slagen waar zijn voorvader faalde ?
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018