amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Op eigen gezag - David Baldacci

Op eigen gezag

Western Airlines vlucht 3223 van Washington naar Los Angeles vertrekt volgens schema. Aan boord bevinden zich 174 passagiers en 7 bemanningsleden. Zodra het vliegtuig op hoogte is, begint het cabinepersoneel met de normale werkzaamheden. Totdat een flits ter hoogte van de rechtervleugel een einde maakt aan de dagelijkse routine: meer dan de helft van de vleugel scheurt los en de machine stort neer. Geen van de inzittenden overleeft de ramp.

Advocate Sidney Archer heeft een zware taak op zich genomen: als juridisch adviseur van Triton, het grootste technologiebedrijf van de wereld, is ze verantwoordelijk voor de fusie van deze gigant met het concern CyberCom. Op het moment dat ze in moeizaam overleg is met Tritons directie, bereikt haar haat verschrikkelijke bericht: haar echtgenoot Jason bevond zich aan boord van het neergestorte toestel.

Alsof Sidney door deze tragedie nog niet genoeg getroffen is, wordt zij in no time geconfronteerd met de ene zware beschuldiging na de andere: Jason, zelf ook werknemer van Triton, zou zich hebben beziggehouden met bedrijfsspionage. En de verschrikkelijke crash zou het tragische resultaat zijn van een uit de hand gelopen sabotagepoging.

Sidney heeft echter een heel speciale reden om hier het hare van te denken. Vastbesloten de naam van Jason van alle blaam te zuiveren, stelt zij haar eigen leven in de waagschaal.
David Baldacci
misdaad
paperback
522 blz
isbn 9022991237
9789022991237
A.W. Bruna
prijsindicatie € 12,50
bestel boek
auteurs   David Baldacci   USA
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018