amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Watervrees tijdens een verdrinking - Brusselmans

Watervrees tijdens een verdrinking

boek
roman
9789044620641

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans biedt de lezer troost, hoop, wanhoop, woede, berusting, gelatenheid, energie, verlichting, een lach en een traan, en een enorme reeks fantastische romans.
Herman vraagt zich af of hij een beroemd Vlaams mokkel tot het zijne zal maken, of dat hij beter kan opteren voor een gewoon meisje uit den volke, met een leuke snoet, een prachtig lichaam en de intelligentie van een prijskoe. De kwestie is : noch de beroemde Vlaamse mokkels noch de volksmeisjes lijken van de schrijver wakker te liggen.
»Ik trok het jasje aan dat ik samen met Phoebe gekocht had in Saint-Tropez in september 2009, gedurende de tweede van de enige twee reizen die ik in m'n leven heb ondernomen. Over deze twee reizen hoop ik ooit een boek te schrijven dat de lezer zal bevallen.
    Het was buiten niet zo fris. We spreken over mei, over het algemeen een maand met milde temperaturen. Ik ondernam de tocht naar Het Kloosterwiel te voet, omdat het niet zo ver is van m'n huis tot daar. Wat kan het leven toch simpel zijn.«
Mogelijke memoires - Brusselmans
Herman Brusselmans
eBrusselmans
Vlaanderen
<< >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018