amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Nostromo - Joseph Conrad

Joseph Conrad
roman
gebonden, 597 blz
isbn 9074328474
9789074328470
IJzer Uitgeverij
prijsindicatie € 34,95

bestel boek

Nostromo

Nostromo is een spannende, breed opgezette roman over de gefingeerde Zuid-Amerikaanse republiek Costaguana, die nu, na bijna 100 jaar, voor het eerst in Nederlandse vertaling verschijnt.

Een kort bezoek aan Venezuela inspireerde Joseph Conrad [1857-1924] tot het creëren van Costaguana, dat misschien de eigenlijke hoofdpersoon van het boek is.

»Het begon met een beeld dat ik had, een beeld van een schemerland dat de provincie Sulaco zou worden, met zijn hoge donkere siërra en zijn nevelige campo als stomme getuigen van gebeurtenissen die voorvloeiden uit de hartstochten van mensen met een onduidelijk besef van goed en kwaad.«

Zo schreef Conrad zelf over het ontstaan van zijn meesterwerk Nostromo.

Twee jaar leefde hij als een kluizenaar om uit de summiere gegevens zijn Zuid-Amerikaanse wereld te scheppen, een gistend, complex universum van landschappen, mensen en talen. Het verhaal speelt in en rond de stad Sulaco, waar de verschillen tussen de klassen en rassen groot zijn. De politieke situatie is onzeker, zoals in Zuid-Amerika gebruikelijk schijnt: hebzucht en machtswellust worden beurtelings gebotvierd door verschillende individuen en hun kliek.

Nostromo is vertaald uit het Engels en van een nawoord voorzien door Jan Pieter van der Sterre.

boeken over Zuid-Amerika
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018