amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Dante

Dante Alighieri

Biografie

Dante Alighieri leefde van 1265 tot 1321, en is in deze eeuw nog altijd een van de meest gelezen, besproken en bewonderde dichters.

In een prachtige, korte biografie ziet men Dante, telg uit een vooraanstaand Florentijns geslacht, uitgroeien tot briljant politicus en hartstochtelijk literator.

Wanneer hij op 35-jarige leeftijd na een machtsgreep wordt verbannen, begint zijn lange zwerftocht door ItaliŽ. Tijdens deze ballingschap ontstaat een aantal literaire meesterwerken, met als indrukwekkend hoogtepunt LA DIVINA COMMEDIA.

Het is dan ook aan de hand van dit epos dat R.W.B. Lewis, auteur van onder andere THE CITY OF FLORENCE, het emotionele, spirituele en filosofische leven van Dante op erudiete wijze blootlegt.

De invloed van Dante's jeugdige ontmoeting met Beatrice, zijn obsessie met leven en dood, zijn grote ideeŽn over de zoektocht van de mens, zijn dichterlijke genialiteit en nog veel meer komt aan de orde in deze historische en literaire levensbeschrijving van de man die bekendstaat als 's werelds grootste dichter.

R.W.B. Lewis
biografie
gebonden
200 blz
isbn 9050187218
balans
prijsindicatie € 17,95
bestel boek
Dante Alighieri
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018