amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Inspecteur Paul Vegter - Lineke Dijkzeul, thrillers
De stille zonde - Dijkzeul
Koude lente - Dijkzeul
De geur van regen - Dijkzeul
Verloren zoon - Dijkzeul
Stille zonde
deel 1


Tijdens een schoolreünie wordt op de herentoiletten het lijk gevonden van Eric Janson, een 58-jarige docent Engels. Hij blijkt te zijn vermoord. Inspecteur Paul Vegter en zijn jonge assistente Renée hebben weinig aanknopingspunten. Een van de verdachten is David Bomer.
Koude lente
deel 2


Paul Vegter, die we kennen als de sympathieke inspecteur uit »De stille zonde«, is belast met het onderzoek naar de moord. Hij ontvangt anonieme brieven die meer vragen opwerpen dan beantwoorden. Dan blijkt dat de chauffeur van de schoolbus regelmatig in het park is gezien
Geur van regen
deel 3


Aan het einde van een zinderend hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op een jonge vrouwdie zij ternauwernood overleeft. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden.
Verloren zoon
deel 4


Inspecteur Paul Vegter wordt geconfronteerd met twee raadselachtige, gewelddadige moorden. De wreedheid ervan schokt hem en vooral zijn jonge rechercheur Renee, die eerder slachtoffer was van een aanslag en sindsdien worstelt met haar angst voor geweld.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2016