amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
De complete wijnliefhebber
alles over wijn kiezen, wijn kopen, wijn schenken en wijn drinken
Hubrecht Duijker
paperback
224 blz
isbn 9027469431
9789027469434
prijsindicatie € 22,49
De complete wijnliefhebber - Duijker
Zowel in de inleidende als in de slothoofdstukken schenkt de schrijver zeer veel aandacht aan allerhande zaken die met het kopen, beoordelen, serveren, drinken en bewaren van wijn te maken hebben.

Door het prettig leesbare tekst zal juist de minder complete wijnliefhebber eindelijk zijn schroom kunnen afwerpen om eens een poging te wagen op een verantwoorde manier wijn te proeven, dus de geur en de smaak interpreteren. Hiervoor worden adviezen verstrekt die iedereen kan uitvoeren.

Ook de overige informatieve hoofdstukken bevatten verrassende elementen, waarbij de restaurateurs niet ontzien worden. Het gehele wereldarsenaal van wijn wordt per land of regio in korte, van alle franje ontdane termen beschreven. De witte en rode wijnen worden apart behandeld.

Geïllustreerd met zwartwitkaartjes en tekeningen die meer ter verfraaiing lijken te dienen. Her en der staan in een kader kanttekeningen waarin op soms humoristische wijze allerhande wetenswaardigheden vermeld worden. Een up-to-date informatiebron over wijn waar menig liefhebber baat bij zal vinden om zijn kennis enigermate op te schroeven. Door de vele adviezen en informatie ook een welkome aanvulling als naslagwerk.

NBD|Biblion recensie - redactie   -   boeken over wijn -   boeken van Hubrecht Duijker
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018