amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Overleven als Gort in Frankrijk - Gort

Overleven als Gort in Frankrijk

verhalen over de geheimen van het Franse plattelandsleven

Een Franse markt is een visueel bombardement van kleuren. Een opeenhoping van kramen vol worsten, hammen en patés, stalletjes met allerhande vissen, schaal- en schelpdieren, grote bakken met levende paling, handkarren met bergen roze garnalen, wagens met alle soorten kazen, en kramen volgestouwd met vruchten en groenten.

Uit de wijde omtrek komt jong en oud hier zijn handel vermarkten. Sommigen arriveren in een krakende oude eend, anderen op een Solex met achterop een kistje waarin een kip of een gans. Een compleet ingerichte rijdende kaaswinkel met vier man personeel, maar ook één gerimpeld oud vrouwtje op de fiets met een kist preien, wat fleurs de courgettes, een paar bosjes uien, een mooie vette haan en een rijtje harde geitenkaasjes.

Waarom smaakt in Frankrijk alles zoveel beter ? Waarom is het dat de Fransman, al heeft hij nog zo weinig geld, bereid is om twintig euro voor een goeie kip neer te tellen ?

Ilja Gort is een frequent bezoeker van locale markten. Daadkrachtig en met een lach om de lippen gaat hij op zoek naar het antwoord op deze prangende vragen. Door zijn jarenlange ervaring met de gevoelige Franse zeden en gewoonten krijgt Gort de doorgaans weinig loslippige Franse landlieden schijnbaar moeiteloos aan de praat.

Als langverwachte opvolger van het populaire »Leven als Gort in Frankrijk«, schreef levensgenieter Ilja Gort een nieuwe bundel verhalen over de geneugten van het leven op het Franse platteland. Dit keer met veel prachtige kleurenfoto's. Een inspirerend feelgood-boek om van te watertanden en om heerlijk bij weg te dromen. Ook deze nieuwe 'Gort' zal zeker weer aanslaan bij een groot publiek.
Ilja Gort
wijnen
paperback
255 blz
isbn 9043909505
9789043909501
prijsindicatie € 19,95
bestel boek
      IiIiI Atlantische kust Frankrijk wijn Ilja Gort GgGgG
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018