Merlot mysterie - Gort

Het Merlot mysterie

Harold Wechter is een Nederlandse reclameman die een wijnchateau in Frankrijk heeft gekocht. Hij raakt in contact met Régis, een door en door Franse wijnboer wiens zaken niet al te best gaan.

Harold adviseert Régis een »Camping à la Ferme« te beginnen. Hiermee ontketent hij een onstuitbare reeks voorvallen die, op de camping op het zinderende Zuid-Franse platteland, tot bizarre situaties leiden.

Een advocatenkatoor komt survivalraften op de doodstille rivier, Hollandse naaktlopers biodansen in het maanlicht, een belastinginspecteur krijgt een klisma en een druivenfluisteraar zoekt de mysterieuze wijngaard met verwoestend lekkere kwaliteitsmerlot.

Ilja weet in zijn buitengewoon geestige schrijfstijl humor, spanning, krankzinnige situaties, maar ook ontroering en romantiek tot een prachtig geheel te smeden. Het is een briljant geschreven boek dat je in één adem uitleest, een must voor iedere wijnliefhebber en Frankrijkganger !

Ilja Gort had beter Frans kunnen heten, want voor hem is het Frankrijk wat de klok slaat. Hij kocht in 1994 Château de la Garde in Bordeaux en begon met het maken van wijn. Inmiddels is zijn rode wijn in Londen uitgeroepen tot beste Bordeaux van Bordeaux en zijn rosé »La Tulipe« verkozen tot »Beste Rosé« van Albert Heijn.
Ilja Gort
wijn-roman
paperback
235 blz
isbn 9043911879
9789043911870
prijsindicatie € 16,95
bestel boek
      IiIiI Atlantische kust Frankrijk wijn Ilja Gort GgGgG
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018