amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Slurp !
eten, drinken en zelf wijn kopen in Frankrijk
Ilja Gort
hardcover
246 blz
isbn 9022996751
9789022996751
prijsindicatie € 14,95

bestel boek
Slurp - Gort
De auteur is een bekende Nederlandse wijnboer in de Bordeaux. Hij heeft een website waarop hij het dagelijkse leven in Frankrijk op geestige wijze beschrijft. Dit boek is een samenvatting van zijn artikelen en bestaat voornamelijk uit kleurenfoto's met bijschriften. Het leest gemakkelijk in een avond uit en je krijgt de neiging meteen af te reizen naar dit heerlijke oord.

Een beetje wijnwijsheden en een aantal aanraders voor restaurants verlevendigen het zeer smakelijke boekje. Gort legt ook uit hoe je zelf wijn kunt kopen bij de boer en geeft daarbij adressen van wijnboeren met verrukkelijke wijnen voor een prix d'amis. Zijn wijn La Tulipe is ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar en won een aantal prijzen in Frankrijk. De schrijver neemt geen blad voor de mond en boort ook rustig een bij naam genoemd restaurant de grond in.

Hij publiceerde eerder boeken over wijn en Frankrijk. Geen normaal saai wijnboek, maar een geestig boekje over hoe goed het leven in Frankrijk kan zijn. Met een aantal smakelijk tips.

NBD|Biblion recensie - B. Mol-Vismans   -   boeken van Ilja Gort meer boeken over wijn
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018