amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Vasten - Anselm Grün

Vasten

Wie met een chagrijnig gezicht vast, zal ervaren dat het vasten zijn levendigheid wegvreet en hem hard en liefdeloos maakt. [...]Vasten moet vriendelijker en barmhartiger mensen van ons maken.

De oude, kerkelijke praktijk van het vasten spreekt ons niet meer zo aan. Anselm Grün zoekt naar de oorspronkelijke zin van het vasten. Hij zoekt achter de uiterlijke vormen naar een spirituele weg tot innerlijke en lichamelijke reiniging: vasten als uitdrukking van geloof.

Grün grijpt terug op de ervaringen van de vroege kerk. De teksten van kerkvaders en oude kloosterlingen zetten ons weer op het spoor van een gezonde, heilzame manier van vasten. Praktisch ingesteld als de auteur is, besluit hij zijn boek met een voorbeeld hoe je een vastenweek kunt inrichten.

Anselm Grün, geboren in 1945, is monnik en economisch directeur [kellenaar] van de benedictijnenabdij in Münsterschwarzach. In zijn cursussen en vormingswerk weet hij een groot publiek te inspireren. Zijn publicaties over geloof en hedendaagse spiritualiteit zijn internationale bestsellers.
Anselm Grün
spiritualiteit
gebonden, 96 blz
isbn 9025955312
9789025955311
prijsindicatie € 14,50
benedictijnen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018