amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Bronnen van spiritualiteit - Anselm Grün

De bronnen van spiritualiteit

Monnik Anselm Grün formuleert kernachtig en inspirerend uit welke spirituele bronnen hij put. Centraal staan voor hem Jezus Christus en zijn Geest. Grün schrijft over de betekenis van Bijbel en liturgie, ascese, rituelen, en de mystieke weg. Nuchter en praktisch belicht hij het handelen van de christen in het dagelijks leven.

‘Als monnik wil ik graag de bronnen van christelijke spiritualiteit beschrijven zoals ze mij uit de kloostertraditie zijn overgeleverd. Het zijn de bronnen waaruit de vroege kerk geleefd heeft. Natuurlijk kunnen we de spirituele weg van de vroege kerk of de monniken uit die tijd niet klakkeloos kopiëren. Maar als we ons verdiepen in hun weg, stimuleert dat ons naar onze eigen bronnen op zoek te gaan.’

Anselm Grün, geboren in 1945, is monnik en economisch directeur [kellenaar] van de benedictijnenabdij in Münsterschwarzach. In zijn cursussen en vormingswerk weet hij een groot publiek te inspireren. Zijn publicaties over geloof en hedendaagse spiritualiteit zijn internationale bestsellers.
Anselm Grün
spiritualiteit
gebonden, 96 blz
isbn 9059959949
9789059959941
prijsindicatie € 10,25
benedictijnen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018