amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Marialegende - Amy Hassinger

De Marialegende

In 1896 ontdekt een priester in een klein stadje in het zuiden van Frankrijk geheime documenten onder de vloer van zijn kerk. Kort daarna komt hij in het bezit van een grote som geld. Niemand weet waar zijn plotselinge rijkdom vandaan komt, al wordt er gefluisterd dat hij de geheime schat van de Tempeliers zou hebben gevonden, waar in het dorp al tientallen jaren over wordt gespeculeerd.

Een eeuwenoude legende zegt dat die schat niet uit goud en geld bestaat, maar uit documenten die de geschiedenis vertellen van Jezus en Maria Magdalena. De documenten zijn zo gevaarlijk en ondermijnend voor de katholieke kerk, dat de gezagsdragers in Rome de priester er graag voor zouden betalen om de stilte te bewaren...

Wanneer de priester onder mysterieuze omstandigheden komt te overlijden, lijkt het erop dat hij zijn kennis meeneemt in zijn graf. Maar er is n persoon die zijn geheimen kende...

De Maria-legende is een krachtige, verleidelijke roman die wordt verteld door Marie Dernaud, de jonge huishoudster van de priester en volgens sommige dorpelingen zijn minnares. Haar geschiedenis is een onvergetelijk verhaal over ware liefde, passie en geloof.

Amy Hassinger doceerde aan de universiteit van Iowa. Ze woont in Michigan en werkt momenteel aan haar tweede roman, die eveneens bij Uitgeverij Arena zal verschijnen.
Amy Hassinger
roman
paperback
304 blz
9069745518
€ 17,50
bestel boek
Zuid-Frankrijk