amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Juliet, naakt - Hornby

Juliet, naakt

Annie en Duncan lijken als puzzelstukjes bij elkaar te passen, alhoewel Duncans obsessie voor Tucker Crowe – de teruggetrokken, gekwelde songwriter – nooit veel ruimte liet voor iets betekenisvols als een huwelijk en kinderen. Of voor gesprekken over iets anders dan de verdwijning van Crowe na een mysterieus incident in het toilet van een nachtclub twintig jaar eerder.

Annie begint zich af te vragen of ze niet eigenlijk vijftien jaar verspild heeft aan een slechte relatie, vastgeroest in een saaie baan in een dorp aan de sombere oostkust van Engeland.

Wanneer Tuckers platenmaatschappij plotseling een nieuwe versie van zijn beroemdste album uitbrengt, Tuckers eerste wapenfeit sinds decennia, en Annie niet begrijpt wat er zo goed aan is, vindt Duncan troost bij een ander.

Het blijkt dat Annie niet alleen staat in haar mening over het nieuwe album. Als zij een beoordeling op een fanwebsite plaatst, krijgt zij een reactie uit totaal onverwachte hoek.

Nick Hornby [1957] is een Engels schrijver. Zijn eerste boek Voetbalkoorts over zijn levenslange liefde voor voetbalclub Arsenal, werd meteen verfilmd. Vervolgens verschenen de romans High Fidelity, Een jongen, Een lange weg naar beneden en Smak, waarvan de twee eerstgenoemde titels ook een verfilming gekregen.

In 1999 kreeg Hornby de E.M. Forster Award van de American Academy of Arts and Letters.
Nick Hornby
literatuur
paperback
319 blz
isbn 9045016001
9789045016009
prijsindicatie € 19,90
NnNnN Groot-Brittannie Nick Hornby Londen HhHhH
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018