amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Dokter Jazz
roman
Stine Jensen
paperback
245 blz
isbn 9041412166
9789041412164
prijsindicatie € 18,95

bestel boek
Dokter Jazz - Jensen
Als Dolly Laudrup op een oud krantenbericht stuit over een vechtpartij tussen een Deense vrouw en een Egyptenaar in de voortuin van de KNO-kliniek van haar oom Mads, komt ze erachter dat hij zijn geld vooral verdiende met het herstellen van maagdenvliezen.

Gefascineerd door het verhaal van haar mysterieuze en muzikale oom, begint Dolly aan een reconstructie van diens leven. Zo ontwikkelt de roman zich tot een caleidoscopische vertelling over drie individuen in de jaren negentig in Denemarken.

De racistische Mads Laudrup probeert zijn schulden het hoofd te bieden door als arts in Saoedi-Arabië te werken en hij gaat een geheime relatie aan met een Arabische prinses. De zelfzuchtige Selma reist als touroperator de wereld rond op zoek naar seks, plezier en romantiek. De getergde immigrant Kader B. is geobsedeerd door de vraag of zijn vrouw Zeynep een herstellende maagdenvliesoperatie heeft ondergaan in de kliniek van Laudrup.

Dokter Jazz is een tragikomische vertelling over reizen tussen oost en west, over dromen van romantiek en seks, en over hypocrisie en de obsessie voor zuiverheid.

boeken van Stine Jensen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018