amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
REHAB Ben Laloua, Didier Pascal
it was the moment she finally snapped ...
Stine Jensen
Jelle Bouwhuis
paperback
64 blz
isbn 9059730704
9789059730700
prijsindicatie € 25,00

bestel boek
REHAB Ben Laloua, Didier Pascal - Jensen
REHAB is een project over een recent mediafenomeen. Steeds meer reclames, commercials, reportages, televisieprogramma's en zelfs dagelijkse nieuwsitems zijn puur amusement geworden. Hun onderlinge grenzen en hun banden met de werkelijkheid vervagen; ze worden steeds autonomer. Het sterkst komt dit naar voren in de wereldwijde aandacht voor celebs als Paris Hilton, Britney Spears en Pete Doherty.

Personen die we associëren met moderne leegte en escapisme. Toch sieren ze vrijwel dagelijks de cover van een of ander tijdschrift of tabloid en ook de serieuzere media kunnen niet meer om hen heen. Hebben we hier slechts te maken met een strategie van de alomtegenwoordige media-industrie of valt er juist ook een zekere levensles te putten ?

De even spraakmakende als vluchtige verhalen over Britney, Paris, Pete en hun lotgenoten fascineren, worden over de hele wereld gepubliceerd en verschijnen zelfs in de serieuze pers. Tegelijkertijd geven ze te denken over de macht en invloed van de massamedia vandaag de dag. Hun voortdurende agressieve zoektocht naar nieuwe iconen met kersverse roddels begint een eigen leven te leiden en heeft niets meer te maken met de realiteit.

boeken van Stine Jensen
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018