amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Turkse vlinders
liefde tussen twee culturen
Stine Jensen
paperback
276 blz
isbn 9044610651
9789044610659
prijsindicatie € 15,95

bestel boek
Turkse vlinders - Jensen
In de lente van 2002 raakt Stine Jensen tijdens een vakantie in Turkije tot over haar oren verliefd op de Turkse kapper Ozan. Wat begint als een onschuldige vakantieliefde, groeit uit tot een langdurige relatie. Drie jaar lang reist Jensen op en neer tussen Amsterdam en Istanbul. Ze volgt een cursus Turks voor beginners, praat met jonge Turken en Europeanen over hun opvattingen over liefde en seks, en onderzoekt oosterse en westerse liefdesstereotypen in soaps, popmuziek en films.

Ze raakt bevriend met drie jonge Turkse vrouwen die verlangen naar een Europese man en ontmoet onder anderen de bedroefde Mert, die moet kiezen tussen zijn moeder en zijn Nederlandse geliefde; de charmante Fransman Patrick, die elke avond langs de bewaking moet glippen om zijn grote liefde Yildiz te kunnen zien; en Moon, die 31 Turkse mannen in haar datingbestand heeft, maar de ware maar niet kan vinden.

Turkse vlinders is een persoonlijke zoektocht naar de keuzes van vrouwelijke en mannelijke dertigers, uitburgerende Europeanen die hun hart verpand hebben aan Turkije, Turken die hun dromen van een bestaan in Europa, en het waarom van een interculturele liefde.

boeken van Stine Jensen & boeken over Turkije
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018