amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Mijn zuster Emily - Kaufmann

Mijn zuster Emily

roman over het leven van schrijfster Emily Dickinson

Na de dood van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson [1830-1886] vond haar zuster Lavinia honderden gedichten in een kist. Emily liet meer dan 1700 gedichten na, waarvan er tijdens haar leven maar tien werden gepubliceerd.

Lavinia heeft zich de rest van haar leven toegelegd op het publiceren van haar zusters gedichten. En met succes. Inmidddels wordt Emily Dickinson beschouwd als de belangrijkste Amerikaanse dichteres van de negentiende eeuw.

Het algemeen heersende beeld van Emily Dickinson is dat van een eenzame, verlegen vrouw, opgesloten in haar kamer, onvermoeibaar schrijvend, geïsoleerd van de wereld om haar heen, alleen met haar literatuur ...

In »Mijn zuster Emily« herschept Paola Kaufmann het leven van »De schoonheid van Amherst«, en beschrijft ze vanuit het gezichtspunt van Emily’s zuster Lavinia het dagelijks leven van de dichteres, een excentrieke vrouw met een buitengewoon gevoel voor humor, die er nooit van had durven dromen dat zij de belangrijkste dichteres van de negentiende eeuw zou worden.
Paola Kaufmann
roman
gebonden, 256 blz
isbn 9058313670
prijsindicatie € 18,95
bestel boek
USA
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018