De vrouw die met vuur speelde - Larsson

De vrouw die met vuur speelde

deel 2

De redactie van een blad ontvangt uiterst explosief materiaal over jonge Russische vrouwen die in Zweden in de hoogste kringen worden ingezet als prostituees.

NBD|Biblion recensie
De populariteit van deze Zweedse thrillerschrijver [1954-2004] begon eigenlijk pas na zijn overlijden aan een hartinfarct. Eerder verscheen Mannen die vrouwen haten als deel 1 van zijn »Millennium-trilogie« [bekroond met de Glazen Sleutel 2005], met als hoofdpersonen de journalist Mikael Blomkvist en zijn blad »Millennium« en de uiterst geraffineerd werkende hackster Lisbeth Salander.

In dit tweede deel ontvangt het blad uiterst brisant materiaal van jonge journalist Svensson over jonge Russische vrouwen die in Zweden als prostituees in hoogste kringen worden ingezet. Svensson kent de daders.

Kort nadat ook Lisbeth begint te rechercheren worden Svensson en zijn vriendin vermoord. Op het wapen bevinden zich Lisbeths vingerafdrukken. Larsson tekent een zeer levendig beeld van zijn personages, waarbij het ambivalente verleden van de intelligente en scherpzinnige Lisbeth centraal komt te staan.

Na een kabbelend begin culmineert de spanning tot een fascinerende plot van hoog niveau. Helaas eindigt deze lijvige roman wat abrupt.
Stieg Larsson
misdaad
paperback
568 blz
isbn 905672309X
9789056723095
prijsindicatie € 19,95
bestel boek
MmMmM auteurs Noorwegen Stieg Larsson Zweden VvVvV
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018