amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
De vrouw als karretje
verzameld proza
Jan Mulder
paperback
320 blz
isbn 9023470818
9789023470816
prijsindicatie € 18,50

bestel boek
Vrouw als karretje - Mulder
Achter de voetballer en columnist Jan Mulder gaat een verhalenschrijver van formaat schuil. De vrouw als karretje is de bundeling van het literaire proza van Jan Mulder. Naast de verhalen uit Diva in Winschoten en De vuurspuwer van Ootmarsum zijn de novelle Spreek en vergissing en de korte verhaaltjes uit De vrouw als karretje en Familiealbum opgenomen. Bovendien bevat deze verzamelbundel een groot aantal nieuwe verhalen.

Jan Mulder verraste in 1988 met de bundel »Diva in Winschoten«. In het oog sprong het sierlijk, achteloos gemak van zijn stijl. Een recensent verbaasde zich zonder gène : »Is hier sprake van literatuur ? Is Mulder de grens van het hogere gepasseerd ?« Jan Mulder schrijft over zijn eigen verleden. Het zijn autobiografische verhalen die het milieu schetsen waarin hij opgroeide, over kunst, over liefde, taal en over het schrijven zelf. Zijn blik vindt altijd wat aan de aandacht van de vluchtige toeschouwer ontsnapt.

In zijn verhalen is hij op zoek naar wat niet zichtbaar is en laat hij zich op sleeptouw nemen door zijn verbeelding, die er, in combinatie met zijn viruoze pen, voor zorgt dat er nieuwe, verrassende wegen worden ingeslagen.

boeken van en over Jan Mulder
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018