amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

boeken, literatuur

Haruki Murakami

»We kiezen de storm niet, de storm kiest ons« - Auke Hulst, NRC 10.01.2014, C13/14
Kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren - Murakami
»Vanaf juli van zijn tweede jaar aan de universiteit tot januari van het jaar daarop was er geen moment van zijn leven dat Tsukuru Tazaki niet aan de dood dacht. Gedurende die tijd werd hij twintig en dus officieel volwassen, maar die gewichtige dag had geen speciale betekenis voor hem.«

de Kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren - Haruki Murakami
»Ik wil zélf veranderen tijdens het schrijven van een boek. Als de reis niets met me gedaan heeft, dan is de reis zinloos geweest. Mijn personages doorstaan de storm, maar ikzelf en de lezer ook. Iedereen moet na het verhaal ten goede veranderd zijn, hoe duister, zwaar en deprimerend het ook is. In die zin ben ik een moralist. Vergelijk me met de verteller die in een donkere grot de holenmensen moed inspreekt en zich wapent tegen de nacht.« - Haruki Murakami
vertaald door Jacques Westerhoven <<
bibliografie

1q84, 2009
Hardboiled Wonderland of einde van de wereld, 1985
Kafka op het strand, 2003
Kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren, 2014

Na de aardbeving, 2000
Norwegian Wiood, 1987
Opwindvogelkronieken, 1994
Spoetnikliefde, 1999
Ten zuiden van de grens, 1992
Haruki Murakami
Japan
reisgids
A... B... C...
<<       >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017