amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Verborgen kleitabletten - Julia Navarro

De verborgen kleitabletten

In de Sint Pietersbasiliek te Rome gaat een bejaarde man te biecht: »Vader, ik beraam een moord. Moge God me vergeven.« Op een andere plek in Rome maakt Clara Tannenberg, een jonge archeologe, de opzienbarende ontdekking bekend van twee kleitabletten die onomstotelijk bewijzen dat aartsvader Abraham werkelijk heeft bestaan.

De kleitabletten zijn het werk van een jonge schrijver die duizenden jaren geleden in klei heeft vastgelegd hoe God de wereld heeft geschapen, waarom Hij verwarring zaaide bij de bouw van de toren van Babel en waarom de zondvloed onvermijdelijk was. Een authentieke Stenen Bijbel…

Vlak voor het uitbreken van de oorlog tegen Irak zet Clara een riskante archeologische expeditie op touw. Daarmee brengt ze zonder het te weten haar leven en dat van haar geliefde grootvader in gevaar: enkele internationaal befaamde kunsthandelaren hebben het op de Stenen Bijbel voorzien en een club van vier oude vrienden zal niet rusten tot er een oude rekening is vereffend.

Na het overweldigende succes van »Het Sindone Complot« komt Julia Navarro opnieuw met een spannende roman, waarin ze de lezer meeneemt naar het leven van aartsvader Abraham, het Europa van de Tweede Wereldoorlog, en Irak in de nadagen van Saddam Hoessein.
Julia Navarro
thriller
paperback, 544 blz
isbn 9058313808
prijsindicatie € 19,95
bestel boek
Irak
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018