amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Vierde offer - Hassan Nesser

Hakan Nesser
thriller
gebonden
272 blz
isbn 9052269343
de geus
prijsindicatie € 18,00

bestel boek

Het vierde offer

Commissaris Van Veeteren is een filosofisch ingestelde liefhebber van klassieke muziek, schaken, literatuur en hij houdt er een Bourgondische levensstijl op na. Hij is gescheiden en heeft een criminele zoon. Van Veeteren is een denker. Net als Maigret is hij minstens zo geïnteresseerd in de motieven van de dader als in het vinden van de dader.

In het rustige provinciestadje Kaalbringen worden in korte tijd drie mensen met een bijl vermoord; een makelaar, een junkie en ex-gevangene, en een arts. Waarom juist deze drie mannen? Een team onder leiding van Commissaris Van Veeteren wordt op de zaak van De Hakker gezet. Een daarvan, de aantrekkelijke en ambitieuze Beate Moerk, ontdekt een link tussen de slachtoffers. Maar voor ze haar ontdekking bekend kan maken, verdwijnt ze spoorloos.

Håkan Nesser (1950) debuteerde als schrijver in 1993. Zijn eerste thriller werd direct bekroond als Best Crime Debut van 1993 door de Zweedse Crime Mystery Academy. Zijn detectives zijn vaak bekroond en verschillende werden verfilmd als tv-films. Het vierde offer is een van de meest uitgeleende boeken in de Zweedse bibliotheken. Zijn werk wordt vertaald in twaalf landen.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018