amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Snijpunt - Nelleke Noordervliet

Snijpunt

Twee levens, Nora Damave en Guido Kaspers, ooit verbonden in een huwelijk waaruit Franca is voortgekomen. Twee generaties in een veranderende wereld, drie personen die op een snijpunt van hun leven komen.

Nora Damave, stabiel en altijd positief, wordt tijdens een ruzie aangevallen door een leerling van islamitische afkomst, waarbij ze wordt gestoken met een mes. Ze eist gerechtigheid, maar ze ontmoet wantrouwen, vermomd als redelijkheid: wat werd er gezegd ? Kan de daad zijn uitgelokt ?

Guido Kaspers, zoon van een Italiaanse gastarbeider die hij nooit heeft gekend en medewerker van een bibliotheek, wil de wereld versteld doen staan met een spectaculaire ontdekking : de ware identiteit van de cultschrijver van zijn generatie, E. Fischer, »de Meester«, die na zijn wereldwijde succes in de jaren zeventig spoorloos is verdwenen.

Wanneer Guido niet terugkeert uit Umbrië, gaat de zestienjarige Franca haar vader zoeken – een daad die haar onvermijdelijk de volwassenheid in schopt en drie levens in een maalstroom van gebeurtenissen en ervaringen sleurt.

In »Snijpunt« raakt Nelleke Noordervliet aan de thema’s van deze tijd : wat vermag het humanisme tegen de behoefte aan religie; waarom willen mensen geloven; hoe verwerf je waardigheid en zelfrespect ?
Nelleke Noordervliet
roman
paperback
384 blz
ean 9789045701448
prijsindicatie € 20,00
bestel boek
NnNnN Nelleke Noordervliet Nederland humanisme Umbrie NnNnN
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018