amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
jeugdboeken - Tilburg

Frank van Pamelen

Dertien ! Frank van Pamelen

10 - 12 jaar
Dertien - Van Pamelen
Storm, Stijn en Stef ontdekken een geheimzinnige tekening van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh. Gemaakt toen hij dertien was. Maar welke geheime boodschap heeft Vincent in de tekening gestopt? Welk mysterie zijn de drie vrienden op het spoor ? De verdwenen kroon van koning Willem II ? Hun speurtocht voert het drietal langs kelder en kerkhof, codes en kisten, diepe kuilen en hoge hijskranen. Vinden ze de kroon ? Of zijn twee gevaarlijke juwelendieven sneller ...
Storm, Stijn en Stef volgen het spoort
Uitnodiging : knalfeest ! Frank van Pamelen

10 - 12 jaar
Uitnodiging : knalfeest - Van Pamelen
Tess is bijna jarig. Ze wil al haar nieuwe vriendinnen van de Chicks uitnodigen voor een supercool feest. Maar dan blijkt dat er net op die dag een nóg groter feest is. Een gala zelfs. Waar natuurlijk iedereen naartoe gaat. Wat een drama ! Zelf kan Tess niet naar het gala, de Chicks weten niet dat ze jarig is en op haar eigen feestje komen nu vast alleen ooms en tantes. Help ! Dit wordt de saaiste verjaardag ooit. Of toch niet ?
Best friends forever
Frank van Pamelen
Mijn grootste vakantiegeheim Frank van Pamelen & Annemiek Neefjes 7 - 9 jaar
Mijn grootste vakantiegeheim - Van Pamelen
geheim - geheim
Een bal in de boom Frank van Pamelen & Tseard van der Meulen 2 - 5 jaar
Een bal in de boom - Van Pamelen
De vader van Mik en Kim neemt een mooie kerstboom mee naar huis. Maar de boom is zo kaal dat de kinderen op zoek gaan naar een bal die als versiering kan dienen. Ze vinden veel andere dingen, maar die passen niet. Gelukkig sneeuwt het en is de oplossing nabij. Eenvoudig, kleurrijk deeltje uit de serie Hee, ik lees !, voor kleuters die al willen beginnen met lezen, AVI-Start. Alle korte, eenlettergrepige woordjes worden uitgesproken zoals ze worden geschreven.
AVI-start
De zin van de ommezijde Frank van Pamelen & Ellis Pruijn 10 - 12 jaar
De zin van de ommezijde - Van Pamelen
Het begon met het boek. Gekregen op de markt van een mysterieuze man. Diezelfde avond valt Mira tijdens het lezen in slaap. En nu is ze ineens in een onbekende wereld. Voor haar staan drie vrouwtjes. 'Welkom aan de Ommezijde. Dit is de andere kant van de bladspiegel. Hier maken wij jullie taal.' Er begint een fantastisch avontuur vol humor en spraakverwarring, waarin de alfa's en de bèta's geconfronteerd worden met elkaars eigenaardigheden. Lukt het Mira om koning Alfa te bevrijden ?
Het geheim van de filmster Frank van Pamelen
Geheim van de filmster - Van Pamelen
Bij Bas thuis wordt een mysterieuze kaart bezorgd, helemaal uit India. Hij is gericht aan zijn zusje Carmen. »Hallo lieve dochter van me, Kom je bij mij in Bollywood wonen ? Je mama«. Bas kan het niet geloven. Heeft Carmen nog een moeder ... in India ? Dat kan toch niet. Maar Carmen heeft geen goede papieren. Volgens de regels moet ze terug naar haar geboorteland. Samen gaan ze naar India, op zoek naar de afzender van de kaart. Als ze een filmposter zien, doen Bas en Carmen een ongelooflijke ontdekking.
geheim - geheim
Frank
van
Pamelen
Tilburg
F... V... P...
<< >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018