amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Het trommelvel
historische roman
Arturo Pérez-Reverte
paperback, 485 blz
isbn 906112428X
9789061124283
Karakter - 2010
prijsindicatie € 12,95

bestel boekArturo Pérez-Reverte boeken

boeken over Sevilla
Trommelvel - Arturo Perez-Reverte
Een computerpiraat weet door te dringen in de privé-computer van de paus en laat daar een cryptisch bericht achter over sterfgevallen die verband zouden houden met een kerkje in Sevilla. Een geheim agent van het Vaticaan wordt erheen gestuurd en raakt verzeild in een politiek-religieus wespennest waarbij de Sevillaanse hoge adel, de clerus en het bankwezen betrokken zijn, - plus drie tragikomische oude oplichters. Spannende thriller - maar veel meer dan dat.

Een schitterend portret van een stedelijk establishment, een intrigerend beeld van de interne verhoudingen in het Vaticaan, en vooral een evocatie van de stad Sevilla. Bovendien een psychologisch portret van een »soldaat van God« die zich aangetrokken gaat voelen tot een gevaarlijk knappe jonge hertogin. De roman wordt door de uitgever geafficheerd als literaire thriller en dat is een perfecte typering. Eerder verschenen »Het paneel van Vlaanderen«, »Comancheland« en »De club Dumas«. Deze boeken werden of worden alle verfilmd, onder meer door Roman Polanski.
Biblion recensie, J.A. Dautzenberg

Arturo Pérez-Reverte Gutiérrez, geboren op 25 november 1951 in Cartagena, is een Spaanse schrijver en journalist. Hij werkte 21 jaar als oorlogsverslaggever. Zijn eerste roman »El húsar« kwam uit in 1986 en speelt zich af in de tijd van Napoleon.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018