amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Spoken - Plass

Spoken

Het verhaal van een reünie

David Herrick krijgt een onverwachte uitnodiging voor een reünie van een kerkelijke jeugdgroep waarvan hij twintig jaar geleden deel uitmaakte. De locatie is het landhuis van een van de deelnemers, dat bekend staat als een spookhuis. Maar de enige spoken die ze daar tegenkomen, blijken hun eigen (verborgen) angsten en teleurstellingen te zijn.

De groep die dat weekend bijeenkomt, lijkt in niets meer op de groep levenslustige tieners van twintig jaar geleden. Het leven is niet zo mooi geworden als zij destijds hoopten en verwachtten. Een van hen is in de steek gelaten door haar echtgenoot, een ander is zijn geloof kwijtgeraakt, een derde zit vol wrok. David zelf ervaart nog volop de pijn van het overlijden van zijn vrouw Jessica.

De zeven reünisten besluiten dat weekend zo open mogelijk tegen elkaar te zijn. Maar het blootleggen van je ziel vergt veel moed, en als iemand dat doet, hoe reageren dan de anderen op de soms verrassende onthullingen?

Een aangrijpende roman waarin humor en bittere ernst elkaar afwisselen rondom herkenbare thema’s als geloof, rouw, liefde en angst.
Adrian Plass
roman
paperback, 192 blz
9057870509
merweboek
prijsindicatie € 13,50
Europa
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018