amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Rien Poortvliet
prentenboek
26 x 30 x 2 cm
gebonden
240 blz
geheel in kleur
isbn 9024248000
9789024248001
prijsindicatie € 19,95

Langs het tuinpad van mijn vaderen - Poortvliet
Langs het tuinpad van mijn vaderen

Toen Rien Poortvliet aan een nieuw boek begon waarin hij het alledaagse leven rond de eeuwwisseling wilde vastleggen, kwam hij, door een gelukkige omstandigheid, in het bezit van zijn familiestamboom.

Daarmee begon voor hem een fascinerende tocht door drie eeuwen familiegeschiedenis. Langs het tuinpad van mijn vaderen is zo het verslag geworden van een persoonlijke ontmoeting van Rien met zijn voorvaderen.

Maar het is mr : de talloze taferelen uit het dagelijks leven vanaf de zeventiende eeuw vertellen ook onze voorgeschiedenis, in woord en beeld.

Niet de grote woelingen van de wereld staan centraal, maar de beslommeringen van gewone mensen. Hoe kwam je in de achttiende eeuw, zonder waterleiding, aan water om te koken en te wassen ? Wat deed men als er besmettelijke ziekten heersten ? Was het afdoende om azijn te sprenkelen voor het bed van de zieke ? Ontliep de dokter werkelijk het besmettingsgevaar door een pijp te roken ?

Op zijn eigen onnavolgbare wijze brengt Rien Poortvliet in dit boek het verleden tot leven. Herkenbaar, ontroerend en vooral echt.

Een boek om uren kijkend en lezend in rond te wandelen, langs het tuinpad van al onze vaderen.

boeken van Rien Poortvliet
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018