amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Rien Poortvliet
Sinterklaas liedjes & versjes
kartonboek
12 blz
isbn 9024288088
9789024288083
prijsindicatie € 5,95

Kabouter Sinterklaasboek - Poortvliet
Kabouter Sinterklaasboek

De goedheiligman heeft het moeilijk in Nederland en Vlaanderen. In deze tijd van »druk, druk druk« is het makkelijk cadeautjes onder de kerstboom of in een sok te stoppen. Een stuk makkelijker dan een goed rijm in elkaar te flansen, of een geestige surprise te maken. Want zoiets kost tijd en dat hebben we niet zo vaak voor een ander over.

Gelukkig is er een nieuwe generatie, die door onverstoorbare leerkrachten wordt ingewijd in de geheimen - tenminste dat denken deze peuters en kleuters - van de Sinterklaas-mythe. Plakkend en knippend maken ze surprises, en al zingend leren ze rijmen en dichten.

Ook kabouters vieren Sinterklaas. En kabouterkinderen zingen net zo hard en zijn net zo zenuwachtig voor 5 december als mensenkinderen. rn samenwerking met de weduwe van Rien Poortvliet selecteerden wij Riens mooiste tekeningen van Sint Nicolaas uit de boeken »Van de hak op de tak«, »Kabouterkinderversjes« en »Klaas Vaak«.

Het resultaat is dit leuke, onverwoestbare kartonboek met een klein verhaaltje over de Sint en enkele evergreens als onder andere Sinterklaas goedheiligman en Hoor de wind waait door de bomen.

Voor alle leeftijden !

boeken van Rien Poortvliet
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018