amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Knipoog van het Nijlpaard - Rijn

Knipoog van het Nijlpaard

Soms is het verzinnen van een pakkende titel voor een reisboek moeilijker dan het maken van de reis zelf. Dat ervoer Frank van Rijn tijdens zijn fietstocht dwars door Afrika, van Dar es Salaam naar Dakar. Op die tocht vertrouwde hij zijn ervaringen kersvers toe aan een paar schoolschriftjes die hij in een winkeltje had gekocht: een pijnlijke klim naar de top van de Kilimanjaro, aanvallen van agressieve tseetseevliegen in Tanzania, kleurrijke ontmoetingen in het uiterst instabiele Zaïre, een malaria-aanval in Kameroen, officiële bezoeken aan gouverneurs en emirs in Nigeria, een wandeling door de dorpen van de Dogon aan de Falaise de Bandiagara ....

Aldus ontstond, al fietsend, dit boek. Na ruim 10.000 km geploeter over Afrika's zandwegen en keienpaden had Van Rijn in Mali al een fors manuscript bijelkaar gepend, maar nog steeds was hem geen titel te binnen geschoten waar hij tevreden over was.

En toen kwam daar op een avond zomaar een nijlpaard langs zwemmen dat het probleem met één enkele knipoog voor hem oploste. Al lezend in deze gedrukte en van vele fraaie kleurenfoto's voorziene KNIPOOG zult u het gevoel hebben zelf met de auteur mee te ploeteren op zijn avontuurlijke reis.
Frank van Rijn
reisverslag
paperback, 243 blz
9038914342
elmar
prijsindicatie € 16,95
bestel boek
Afrika
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018