amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Rode loper - Rosenboom

Rode loper

boek
roman
9789021443270
9789021445922
prijsindicatie € 24,95

Thomas Rosenboom

bestel boek
Lou Baljon, jong in de jaren zeventig, is iemand die wel beweegt, maar zonder werkelijk van zijn plaats te komen. Na een leven als roadie en opnametechnicus in een kleine provincieplaats begint hij een bioscoop in een gekraakte garage. Opnieuw dreigt de tijd hem in te halen, maar dan krijgt hij een idee dat juist volmaakt past bij de moderne tijd : hij geeft het publiek de hoofdrol.

Het succes is enorm, en brengt hem in contact met een ongrijpbare jonge vrouw, die in zichzelf gevangen zit als een prinses in een torenkamer. Om haar te bevrijden en voor zich te winnen, zet Lou nog eenmaal de middelen van zijn verleden in. De rode loper is de nieuwe, meesterlijke roman van Thomas Rosenboom, over een man die meer verloren heeft dan hij bezit, maar tegen de stroom in blijft zoeken naar geborgenheid.
»Lou is heel blij met wat hij heeft en gaat daar voorzichtig mee om. Nu heeft hij in het weekend in elk geval iets te doen. Het is weinig, maar het is wel iets van contact.«
Toch is De rode loper hoopvoller dan zijn meeste werk. Want het is niet uitgesloten dat Lou toch nog iets met Lena krijgt, ooit. Het verlangen naar contact is groter dan zijn angst.
bron : Schrijven maakt eenzaam - Carolina Lo Galbo, Vrij Nederland, 3/11/2012, 61
<<
Thomas Rosenboom
Amsterdam
<< >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018