amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Heilige van de beginnende waanzin - Shafak

De heilige van de beginnende waanzin

Vriendschap en liefde, traditie en verandering, taal en nationaliteit in de melting pot van het moderne Amerika. Een roman over culturele, religieuze en seksuele verwarringen.

Als Omar één ding geleerd heeft in de paar maanden dat hij in Boston woont, is het wel dit : Amerikanen willen een naam goed kunnen uitspreken. Namen zijn de brug naar de existentiële burcht van de ander. De naam van iemand kunnen uitspreken is een deel van zijn bestaan begrijpen. Daarom heeft Ömer zijn naam in Omar veranderd.

Hij deelt in Boston een huis met Abed en Piyu en raakt hopeloos verliefd op Gail. Gail is een aantrekkelijke Amerikaanse die eigenlijk Zarpandit heet en haar onzekerheid en verlegenheid wegstopt achter stellige meningen en merkwaardige obsessies.

Wat Gail en Omar tot elkaar brengt, is het gevoel dat ze alleen in deze relatie zichzelf kunnen zijn. En het besef dat hun beider voorstelling van de Amerikaanse droom niet dezelfde is ...

Op spitsvondige en humoristische wijze schenkt Elif Shafak ons de rijkdom en gelaagdheid van verschillende culturen, maar ze laat ook zien welke prijs daarvoor betaald moet worden : de teloorgang van de eigen identiteit.
Elif Shafak
roman
hardcover
301 blz
isbn 9044509748
9789044509748
prijsindicatie € 22,50
bestel boek
      BbBbB Elif Shafak Turkije USA WwWwW
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018