amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Wilts erfenis - Sarpe

Tom Sharpe

Wilts erfenis

bestel boek
Sharpe wordt wel de koning van de slapstick genoemd, een satiricus in de traditie van Wodehouse die de klucht tot in de puntjes beheerst.
Wilts alternatief - Sharpe
Wilt zit omhoog - Sharpe
Wilt is nergens - Sharpe
Rare kostgangers - Sharpe
Wilts erfenis - Sharpe
Wilts alternatief
Tom Sharpe
Wilt zit omhoog
Tom Sharpe
Wilt is nergens
Tom Sharpe
Rare kostgangers
Tom Sharpe
Wilts erfenis
Tom Sharpe
Voor de vijfde keer sinds 1976 wijdt de Britse humoristische auteur een roman aan de onfortuinlijke held Henry Wilt, die nog altijd met tegenzin docent is en met nog grotere tegenzin zijn leven deelt met een vrouw en vier onhandelbare dochters. Eva Wilt regelt een vakantiebaantje voor haar man : de zoon van de erotomane Lady Clarissa klaarstomen voor een universitaire carriere. Maar deze Edward is behalve intellectueel ondermaats vuurgevaarlijk.

En dan zijn er de vier dochters, wier baldadigheid zich uitstrekt tot het ontvreemden van een lijk uit de kist. De ruimschoots bejaarde Tom Sharpe [1928] schreef opnieuw een hilarisch Wilt-avontuur, waarin slapstick de boventoon voert en de verwikkelingen vindingrijk zijn. Vindingrijk is ook de vertaler, getuige bijvoorbeeld een uit het Engels overgezette woordgrap als : »Weet je toevallig wat een peen is ?« Het boek zal bij de vele liefhebbers van het werk van Sharpe in de smaak vallen.   -   Martin de Jong
Tom Sharpe
Engeland
<< >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018