amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Hermetische schakel - Slavenburg

De hermetische schakel

Hermes is een der oudste wijzen der mensheid, bron van universele kennis. Dit unieke boek geeft de overdracht van deze hermetische wijsheid door de eeuwen heen weer.

De auteur volgt de mega-wijze in zijn manifestatie als Egyptische Thot, als Griekse Hermes en Arabische Idris. Hij beschrijft deze Trismegistus voorts als de indrukwekkende magische filosoof van de Renaissance, als mythische gestalte bij rozenkruis en vrijmetselarij en als de alchemische Mercurius bij Carl Gustav Jung.

Met het in kaart brengen van de integrale hermetische traditie vouwt zich het oude weten als een bloem open. In Hermes komen alle lijnen samen : Egyptische oerwijsheid, Griekse filosofie, joodse en christelijke openbaring, maar ook wetenschappen als mathematica, magie, filosofie, astronomie, astrologie, [al]chemie, heelkunde, botanica en natuurwetenschap. Hermes toont ons vele gezichten.

In dit boek worden deze op een uiterst boeiende en toegankelijke wijze getoond en in kaart gebracht.

Een standaardwerk op het gebied van de geschiedenis van de hermetische levensopvatting.

Cultuurhistoricus drs. Jacob Slavenburg is een kenner van de gnosis en de hermetische traditie. Hij publiceerde eerder al boeken en artikelen over de hermetische gnosis, over het vroege christendom en over esoterische bewegingen. Hij is mede-vertalen van de NAG HAMMADI-GESCHRIFTEN in het Nederlands.
Jacob Slavenburg
esoterie
paperback
350 blz
isbn 9020283200
9789020283204
prijsindicatie € 29,95
GgGgG bijbel christendom esoterie Jacob Slavenburg BbBbB
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018