amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Liefde en inwijding - Slavenburg

Liefde en inwijding

van mythe naar beleving

De beeldschone Psyche wordt bemind door de goddelijke Eros. Dat is de kern van een legendarisch liefdesverhaal uit een roman van de Romeinse schrijver Apuleius.

Psyche is het Griekse woord voor ziel en Eros staat voor het liefdesstreven. Het is de hermetische symboliek van de hieros gamos, de heilige spirituele bruiloft.

Om dit te kunnen ervaren is een metamorfose, een transformatie, nodig. De roman van Apuleius eindigt dan ook met een inwijdingservaring. Een intieme inwijding in de mysteriŽn van de moeder-godin Isis.

Al deze archetypische oerbeelden liggen opgesloten in ieder mens. Ontdekking hiervan kan leiden tot een bewuster en rijker leven. Dit boek kan daarbij een goede gids zijn.

De diepere betekenis van het verhaal van Psyche en Eros als een intieme inwijding in de liefdesmysteriŽn.

Jacob Slavenburg is cultuurhistoricus en auteur van vele boeken en artikelen over de gnosis, esoterische stromingen, mystiek, spiritualiteit, het vroege christendom, het hermetisme en androgynie. Hij is medevertaler van de Nag Hammadi-geschriften in het Nederlands. Als docent is hij verbonden aan diverse opleidingen.
Jacob Slavenburg
esoterie
paperback
124 blz
isbn 9020202294
9789020202298
prijsindicatie € 4,99
GgGgG bijbel christendom Jacob Slavenburg liefde BbBbB
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018