amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Kleine vriend - Tartt

Donna Tartt

roman
gebonden
600 blz
isbn 902340355X
de bezige bij
prijsindicatie € 27,50

De kleine vriend

In een kleine stad in Mississippi groeit Harriet Cleve Dusfresnes op, geplaagd door de moord op haar negen jaar oudere broertje, dat opgehangen aan een boom in hun tuin werd gevonden toen ze nog een baby was.

Robins moordenaar is nooit gevonden, noch heeft de familie het verlies ooit kunnen verwerken. Met een vader die gescheiden leeft van de familie en een moeder die uitgeschakeld en verlamd is door verdriet, leeft Harriet grotendeels in de wereld van haar eigen verbeelding, eenzaam en alleen - zelfs in het gezelschap van haar oudere zusje.

Voor Harriet is Robin echter ook de schakel met de gelukkige tijd van vroeger, die ze kent van foto's en verhalen, en dus besluit ze in de zomer van haar twaalfde jaar zijn moordenaar te vinden en revanche te nemen.

Geladen met dezelfde zinderende spanning als 'De verborgen geschiedenis' is 'De kleine vriend' een verhaal over een verloren jeugd; een ambitieuze, adembenemende roman die vlijmscherp de paradoxen in onze moraal n de menselijke zwakheden blootlegt.
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018