amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas

het Grijze gebied

Grijze gebied - Goran Tribuson
Het kleine eenkamerappartement bevond zich op de hoek van een grillig vormgegeven, maar toch vrij modern gebouw met drie verdiepingen. Door deze ligging kon ze vanuit de keuken de straat zien, terwijl de woonkamer uitkeek op het grote heuvelachtige park dat de gemeente, vele burgerprotesten ten spijt, zou gaan bebouwen om er een woonwijk voor de elite te laten verrijzen. Uit het keukenraam zag ze nu de druilerige lege straat en de kleine parkeerplaats voor de auto's van de omwonenden. Het raam in de kamer bood slechts zicht op mist en zwermen kraaien, die van tijd tot tijd wegvlogen naar het bosje aan de top van de heuvel. Het was winter, eind december. De monotone, mysterieuze stem van Leonard Cohen zong erover op de grammofoonplaat in de kamer. blz 7

Goran Tribuson

De dood van twee mensen op een terinemplacement van de Kroatische hoofdstad Zagreb lijkt verbonden met verregaande politieke corruptie en duistere handelspraktijken.
het Grijze gebied
de tweede zaak van politie-inspecteur Banic
Goran Tribuson
9490385514, 9789490385514
Grijze gebied - Goran Tribuson
het Grijze gebied speelt zich af in de jaren tachtig rond de jaarwisseling in Zagreb en omgeving. Het is dan doorgaans mistig, koud en grauw, totdat het gaat sneeuwen. Met de sneeuw licht de stad kortstondig op, totdat de verkeerschaos toeslaat.
Andermans zaken - Goran Tribuson
Andermans zaken
het eerste geval van politie-inspecteur Banic
Goran Tribuson
9490385824, 9789490385828
Augustushitte in Zagreb is geen pretje. Iedereen die kan, vlucht naar de kust en blijft daar zo lang mogelijk. Daarom is de verdwijning die een bouwondernemer komt aangeven niet meteen overtuigend. Inspecteur Banic twijfelt of Astra, de rebese achttienjarige rijkeluisdochter, niet over een paar dagen gewoon weer op de stoep van de ouderlijke villa staat.
de Fanclub, Een roman voor rockmuziekliefhebbers die tegen rauwe werkelijkheid kunnen en grove straattaal.
Fanclub - Goran Tribuson
Kroatie
Servie
A... B... C...
<<   Goran Tribuson   >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018