amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Grillroom Jeruzalem - P.F. Thomese

Grillroom Jeruzalem

boek
reisverslag
9789025436810
prijsindicatie € 10,00

P.F. Thomése

Eind 2010 jaar reisde P.F. Thomése als lid van een schrijvers-delegatie door Israël en de bezette gebieden, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Hij verkeerde daar in het gezelschap van Rosita Steenbeek, Jan Siebelink en Antoine Bodar.

Sceptisch begaf hij zich naar het Beloofde Land, het dichtst beschreven stukje aarde. Het werd een onvergetelijke ervaring. Eenmaal thuis zette hij zich onmiddellijk aan Grillroom Jeruzalem.

vluchtgegevens Het bezoek van de schrijversdelegatie aan Israel en de bezette gebieden vond plaats tussen 5 en 10 december 2010. Grillroom Jeruzalem werd geschreven in de eerste drie maanden van 2011. UCP is inmiddels opgegeheven.
»Op het vliegveld Ben Gurion loop ik Frans Weisz tegen het lijf, wat mij het gevoel geeft dat Israël nog net binnen de grachtengordel valt. Het is of we elkaar op de eerste de beste tramhalte tegenkomen. De vermaarde filmregiseur, op weg naar zijn huis aan de Prinsengracht ...«
Grillroom Jeruzalem - P.F. Thomése, blz 5
»Voor het eerst van mijn leven zet ik voet in het Midden-Oosten, maar wat mij betreft is het nog gewoon de Leidsestraat.
      Het komt eerlijk gezegd ook door het ensemble waar ik bij ben ingedeeld, en dat eruitziet als het reguliere plukje gasten van een doordeweekse talkshow op tv. Ik ben namelijk uitverkoren om deel te nemen aan een 'speciale schrijversdelegatie', die verder blijkt te bestaan uit de excentrieke pubieksfavorieten Jan Siebelink, Rosita Steenbeek en de eigenzinnige orthodoxe priester Antoine Bodar. We zijn geselecteerd door een of andere, mij onbekende 'humanitaire organisatie' genaamd UCP.« [blz 6]
Bob den Uyl Prijs
Jeruzalem
<<   P.F. Thomese   >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018