amerigo
boeken over kunst & cultuur en reis boeken

Dimitri Verhulst

SpooPeeDoo - Dimitri Verhulst

SpooPeeDoo

Dimitri Verhulst
roman
155 pagina's
hardcover
9789025450212
Atlas Contact Uitgeverij
prijsindicatie € 19,99

bestel

Europa staat in brand, maar onverschillig bestellen we nog een glas. Verdedigen we onze vrijheden, of verdedigen we onze leegte ?
Over de botsing tussen godsdienstfanatisme en vrijheden, van wat dan ook.

Tijdens een nachtelijke rondgang langs diverse kroegen in een Vlaamse stad dringt het bericht door dat op Schiphol een terroristische aanslag is gepleegd.

Leven gezien van beneden - Dimitri Verhulst

Het leven gezien van beneden

Het is Liliya's laatste wens de literaire geschiedenis van het communisme te corrigeren en ze neemt op originele wijze wraak, uit liefde voor haar overleden man, en voor alle andere vergetenen die hun vrijheid van expressie duur hebben betaald.

2 oktober 1972, Aalst

bibliografie

boekenweekgeschenk
[2015] De zomer hou je ook niet tegen

poëzie
[2001] Liefde, tenzij anders vermeld

roman
[2016] Spoo Pee Doo
[2016] Het leven gezien van beneden
[2015] Bloedboek
[2014] Kaddisj voor een kut
[2013] De laatkomer
[2011] De intrede van Christus in Brussel
[2011] Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten
[2010] De zeven laatste zinnen
[2010] De laatste liefde van mijn moeder
[2008] Godverdomse dagen op een godverdomse bol
[2006] Mevrouw Verona daalt de heuvel af
[2006] De helaasheid der dingen
[2003] Problemski Hotel
[2002] De verveling van de keeper
[2001] Niets, niemand en redelijk stil

toneel

[2005] De aankomst in de bleke morgen op dat bleke plein

verhalen
[2004] Dinsdagland, schetsen van België
[1999] De kamer hiernaast
[1992] Assevrijdag
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017