amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Argentijnse avonden - Carolijn Visser

Carolijn Visser

reis literatuur - reisverhaal - reisverslag - reizen
Hoge bomen in Hanoi - Carolijn Visser
Carolijn Visser
bibliografie

2011   Argentijnse avonden
2009   Oom Brian de pitbullwerper
2008   Shanghai Skyline
2006   Miss Concordia
2005   Een tuin in de tropen
2004   Vroeger was de toekomst beter
2003   Tibetaanse perziken
2003   De hele wereld
2000   Uit het moeras
1998   In het land van een ander
1997   De kapers van Miskitia
1996   Het goud van Bonanza
1996   Ver van hier
1994   Brandend zout
1993   Hoge bomen in Hanoi
1991   De koude heuvels van Mongolië
1990   Buigend bamboe
1990   Aardrijkskunde maakt wegwijs
1989   Verre reizen
1988   Herinneringen aan ons Indië
1986   Aan het einde van de regenboog
1984   Alle dagen vrij, jeugd in jaren 70–80
1982   Grijs China
Vrouwen in den vreemde - Carolijn Visser
China - Carolijn Visser
Oom Brian de pitbullwerper - Carolijn Visser
Reisschrijfster Carolijn Visser ontving voor Argentijnse avonden de Bob den Uyl Prijs.
Carolijn Visser reist al jaren over de wereld en schrijft vooral over [post]communistische samenlevingen.
»Ik ben veel weg uit Nederland, en ik kom altijd terug. Wel ben ik aan de rand van de Nederlandse samenleving terechtgekomen, maar dat zit ook in mijn aard. Ik ben opgegroeid in Middelburg. Mijn ouders hadden jaren in Indonesie gewoond en mijn vader was socialist. Dus waren we anders.« - NRC 24/05/2013
reis schrijver - reisboeken auteur
Indie
China
Mongolie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2017