amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Butcher's Crossing - John Williams

Butcher's Crossing

roman
USA
9789048816743

John Williams

Amerikaans schrijver, 1922-1994
Butcher's Crossing speelt zich af in 1870 en beschrijft enkele maanden uit het leven van de twintiger Will Andrews, een verlegen domineeszoon die zijn hart volgt en op bizonjacht gaat in het ruige Westen en onder extreme ontberingen volwassen wordt.

Butcher’s Crossing is een avonturenverhaal over het verlangen naar een intens leven, en het verlies van onschuld. Levensdrift en natuurlijke oerbeleving die de menselijke ziel raakt.
Butcher’s Crossing, 1960, vertaald uit het Amerikaans door Edzard Krol
Lebowski Publishers
USA
A... B... C...
De postkoets van Ellsworth naar Butcher's Crossing was een oude manschappenwagen, zo aangepast dar hij behalve passagiers ook vracht kon vervoeren. De koets werd door vier muildieren getrokken over de oneffen, gegroefde weg, die licht omlaag lopend vanaf de vlakke prairie op Butcher's Crossing uitkwam. Terwijl de kleine wielen van de wagen in en uit sleuven stuiterden die ddor zwaardere wagens waren gemaakt, verschoof de midden op de wagen vastgesjorde en met zeildoek afgedekte lading, klapperde het opgerolde doek van de zijschermen tegen de essenhouten staanders die het dak van deklatten en doek steunden, en zette de enige passagier zich achter in de wagen scharp door zijn lichaam tegen het lage zijschot te drukken. Een van zijn handen lag plat op de harde, met leer beklede bank, en de andere omklemde een van de gladde staanders die in de ijzeren houders staken die aan het zijschot waren bevestigd. I, blz 9 <<
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018