amerigo
over de kunsten, reizen & boeken by Erwin Nas
Gaudi in Manhattan - Carlos Ruiz Zafon

Gaudi in Manhattan

boek
verhaal
9789056722487
prijsindicatie € 9,95

Carlos Ruiz Zafon

bestel boek
De nog jonge architect Miranda - hartstochtelijk bewonderaar van het werk van Antoni Gaudi – maakt kennis met de grote meester omdat deze zijn hulp nodig heeft. Een rijke magnaat in New York wil van Gaudi een ontwerp voor een wolkenkrabber op Manhattan. in ruil daarvoor neemt de magnaat de kosten op zich voor het afmaken van de Sagrada Familia, Gaudi's levenswerk.

Miranda moet voor hem het woord doen in het Engels. »Om het werk Gods te doen is soms de hand van de duivel nodig«, sombert Gaudi tijdens de oversteek op de Lusitania.

De kennismaking met de magnaat in het Waldorf Astoria wordt met veel plechtigheid en geheimzinnigheid omgeven. Maar wie schetst hun verbazing als uiteindelijk de opdrachtgever een jonge vrouw van een verwarrende schoonheid blijkt te zijn ?

Carlos Ruiz Zafón [1964] woont in Barcelona en Los Angeles. Zijn doorbraak als auteur kwam met het inmiddels wereldberoemde De schaduw van de wind. Deze roman won vele internationale prijzen, werd in meer dan 35 talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht.
Gevangene van de hemel - Zafon
Carlos Ruiz Zafon
Barcelona
A... B... C...
<< >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018