amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
amerigo
about arts, travel & books by Erwin Nas
Profeet - Armstrong

De profeet

Over het leven van Mohammed

Mohammed werd volgens de overlevering geboren in 570 na Christus. Gedurende de zestig daarop volgende jaren bouwde hij een bloeiende geloofsgemeenschap, waarbij de basis werd gelegd voor een religie die de loop van de geschiedenis nog steeds op dramatische wijze beÔnvloedt.

Over zijn leven is meer bekend dan over dat van de stichters van andere belangrijke wereldgodsdiensten, en toch is het onderwerp van veel onbegrip en vergissingen. Tegelijk is Mohammeds levensverhaal relevanter dan ooit, omdat het een cruciaal inzicht biedt in de werkelijke oorsprong en oorzaak van de radicaliserende islam.

Na haar eerste boek over Mohammed, vijftien jaar geleden, schreef Karen Armstrong, mede ingegeven door recente ontwikkelingen op mondiaal niveau, een geheel nieuwe studie over deze belangrijke historische figuur. Door zijn verhaal te vergelijken met dat van andere profeten en mystici werpt ze licht op Mohammeds spirituele ideeŽn, waarbij ze de feiten van zijn leven, door moslims al eeuwen lang beschouwd als basis voor hun eigen leven, gebruikt om de leerstellingen van de islam uit te leggen aan lezers van nu.

Met alle helderheid, eruditie en inzicht die haar kenmerken schreef Karen Armstrong met De profeet een voorbeeldige nieuwe biografie, waarin na eeuwen van misvattingen korte metten wordt gemaakt met het vertekende beeld dat de westerse opinie over de islam ťn op de man in het hart ervan zo lang domineerde.
Karen Armstrong
religie
paperback, 227 blz
isbn 9023421655
9789023421658
Bezige Bij
prijsindicatie € 17,50
bestel boek
Midden-Oosten
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018