amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken

Frank den Butter

Frank den Butter [Schiedam, 1948] werkte na zijn studie econometrie bij De Nederlandsche bank. In 1988 werd hij hoogleraar algemene economie aan de Vije Universiteit in Amsterdam.

Van 1998 tot 2003 was hij tevens lid van de Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid. Hij publiceerde 15 boeken en zo'n 300 wetenschappelijke artikelen.
De Amerikaans e Thomas Friedman schreef in 2005 The World Is Flat, een wereld plat door digitalisering en verlaging van transportkosten en handelstarieven. Hij impliceert dat het Westen de slag verliest van landen met lagere lonen als China en India. Haalt hij uw betoog onderuit ?
Managing Transaction Costs in the Era of Globalization
Managing Transaction Costs in the Era of Globalization
<<
»Zijn oneliner is de death of distance. Hij bedoelt dat afstanden wegvallen en transportkosten dalen. Maar zachte transactiekosten worden daar niet minder om. Dus als we onds specialiseren, en dat hebben we altijd gedaan, in het relatief omlaag brengen van die zachte transactiekosten, kunnen we profiteren van het feit dat handel nog syteeds kostbaar is.

Outsourcen is niet altijd rendabel. Bedrijven halen zelfs activiteiten terug. Dat komt omdat ze zachte transactiekosten niet goed hebben ingeschat. Als je in Aalsmeer bloemen veilt, is de transactie helemaal geregeld. In China hebben ze het ook geprobeerd, maar het is ze niet gelukt.«
bron : Zeer veredeld dozen schuiven - Hans Buddingh', Achter de cijfers, NRC 24/25, 12/12/2012
<<
Frank den Butter
A...   B...   C...
<<   >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018