amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Illusies - Bosch

Illusies

Over bevrijding uit de doolhof van onze emoties

Heftige emoties en nare gedachten kunnen ons leven beheersen wanneer we niet weten waar ze vandaan komen, wat we ermee aan moeten en hoe we ons ervan kunnen bevrijden.

Louter overleven en vermijden, angsten en conflicten zijn het gevolg. Dat is treurig, omdat veel van deze gevoelens en gedachten op illusies berusten.

Illusies waardoor we niet meer constructief kunnen omgaan met wat op onze weg komt, en niet werkelijk van het leven kunnen genieten.

In het vervolg op het succesvolle DE HERONTDEKKING VAN HET WARE ZELF schetst Ingeborg Bosch treffend en herkenbaar hoe ons leven, zonder dat we ons daarvan bewust zijn, wordt beheerst door illusies die veel pijn veroorzaken. Illusies waarmee we pijnlijke gevoelens uit onze kindertijd verdringen.

Hoe nuttig deze onbewuste overlevingsstrategieën ook kunnen zijn als we kind zijn, voor de volwassene werken ze alleen maar destructief. Het gevolg is dat we meer lijden in ons leven dan nodig is.

Aan de hand van duidelijke voorbeelden legt Bosch uit hoe we aan dit illusoire lijden kunnen ontsnappen. Ze geeft de lezer een sleutel om zich te bevrijden uit de doolhof van soms overweldigende en dikwijls onbegrepen emoties, gevoelens en gedachten.

Emoties, gevoelens en gedachten die zich maar al te vaak in het dagelijkse leven voordoen en een belemmering vormen voor emotionele harmonie.

Drs. Ingeborg Bosch [1960] is psycholoog. Geïnspireerd door haar samenwerking met Jean Jenson heeft Bosch de nieuwe therapie Past Reality Integration ontwikkeld.

Past Reality Integration - PRI
Past Reality Integration is gebaseerd op de gedachte dat we allemaal een gedeeld bewustzijn hebben moeten ontwikkelen. Het ene deel ziet de wereld door de ogen van het kind dat wij ooit waren, en het andere deel van ons bewustzijn ziet de wereld door de ogen van de volwassene die we nu zijn. Door deze splitsing zien en ervaren we de dingen heel verschillend, afhankelijk van het deel van het bewustzijn waar we ons op dat moment bevinden.
Ingeborg Bosch
gezondheid
paperback
336 blz
isbn 9020407465
9789020407464
Veen
prijsindicatie € 19,95
bestel boek
gezondheid
 
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018