amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Meester over eigen denken - Easwaran

Meester over eigen denken

"Ik heb dit geschreven voor diegenen die niet alleen willen begrijpen hoe denken werkt, maar ook hoe het kan worden getransformeerd".

Niets is belangrijker dan in staat te zijn te kunnen kiezen hoe we denken - onze gevoelens, aspiraties en verlangens, hoe we onze wereld en onszelf zien. Meesterschap over ons denken opent wegen van hoop. Dit betekent dat we kunnen beginnen ons leven en ons karakter te hervormen, onze relaties te vernieuwen, te gedijen in de stress van alledag, die persoon te worden die we graag zijn.

Meester over eigen denken biedt praktische handvaten en tips om je geest en karakter opnieuw te modelleren met behulp van het nonsectarische "8-puntenprogramma" van de auteur voor dagelijkse meditatie en ondersteunende oefeningen.

Eknath Easwaran beschrijft diepgaand, maar toch helder en luchtig en met praktische voorbeelden, hoe de geest functioneert en hoe je je denken kunt oefenen en omvormen. Met een beteugelde geest leef je een leven in vrijheid.

Een goed afgestemde geest is je beste vriend in het leven.

Eknath Easwaran [overleden in 1999] is oorspronkelijk in India geboren, waar hij later een succesvol schrijver, inleider en professor in de Engelse literatuur was. In 1959 kwam hij naar de Verenigde Staten. Daar stichtte hij in 1961 het Blue Mountain Center of Meditation in Berkeley (CA). Hij is auteur van meer dan twaalf boeken, waarvan in vertaling bij Ankh-Hermes een biografie over Gandhi (5e dr.) en Neem de tijd, In baland in een jachtige wereld verscheen.
Eknath Easwaran
spiritualiteit
paperback
148 blz
isbn 9020283286
9789020283280
Ankh-Hermes
esoterie meditatie spiritualiteit
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018