amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Liefhebben zonder voorwaarden - Ferrini

Liefhebben zonder voorwaarden

Reflecties van het Christus-bewustzijn

In Liefhebben zonder voorwaarden maakt Paul Ferrini haarfijn duidelijk wat onvoorwaardelijke liefde is. Hij laat zien dat wij onze medemens onvoorwaardelijk kunnen liefhebben zodra we geleerd hebben die onvoorwaardelijke liefde aan onszelf te geven. Dat wil volgens hem overigens niet zeggen dat we alles aan onszelf »lief en mooi« moeten vinden.

Integendeel, Ferrini moedigt de lezer aan de zogenaamde »lagere emoties« te onderkennen en te accepteren in plaats van ze angstvallig weg te stoppen, omdat juist onze eigen »donkere zijde« de onvoorwaardelijke liefde in de weg staat.

Hij bepleit een vorm van spiritualiteit die geworteld is in het gewonen leven. Elke bladzijde ademt liefde en zachtmoedigheid, maar ook een logica en scherpzinnigheid die de lezer met zichzelf confronteert.

Liefhebben zonder voorwaarden is een aansporing te gaan leven volgens de principes van A Course in Miracles, het boek waaraan Paul Ferrini zijn inspiratie ontleent. Het boek spreekt de lezer echter op een ander niveau aan dan de Course, en dat kan een enorme verrijking vormen voor iedereen, ook voor lezers die niet bekend zijn met het gedachtegoed van de Course.
Paul Ferrini
spiritualiteit
paperback, 148 blz
isbn 9020281429
9789020281422
esoterie
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018