amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Stand-up filosoof

Stand-up filosoof

boek
filosofie
9789491693014
prijsindicatie € 14,95

de antwoorden van Rene Gude

bestel boek

Stel René Gude een vraag en hij geeft origineel antwoord vol humor en filosofische wijsheid. Het maakt Gude tot misschien wel de meest spraakmakende Nederlandse filosoof van dit moment.

Hij maakt deel uit van filosofisch elftal van Trouw, geeft lezingen op Lowlands, spreekt in filosofische cafés, treedt op bij TEDx en schrijft vaak in Filosofie Magazine, het tijdschrift waarvan hij hoofdredacteur was voordat hij als directeur bij Internationale School voor Wijsbegeerte aantrad.

En hij heeft nog maar één been. Het andere werd een jaar geleden geamputeerd, toen de kanker terugkeerde. Toch zal hij ook dit jaar tijdens de Filosofienacht weer aan stand-up philosophy doen : losjes improviserend de [levens]vragen van het publiek beantwoorden door te putten uit de opgedane wijsheid en de schatkamer van de filosofie.

Voor dit boek vuurde Wilma de Rek, journalist van de Volkskrant, honderden vragen af op René Gude. Ze gaan over leven, liefde, cynisme, kennis, aardigheid, de ander, de naderende dood, de [on]tembare ziel, diep-menselijke emoties en veel meer.

Wilma de Rek

9491693018
9789491693014
filosofie
Wilma de Rek
René Gude
auteurs
<<   >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018