amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Leven in de Risicosamenleving

Leven in de Risico-samenleving

boek
filosofie
9789053568293
prijsindicatie € 14,95

Marjolijn Drenth Von Februar, Hans Boutellier, Rene Gude, Gerard de Vries, Elma Drayer

bestel boek

Tegenwoordig zien wij risico als een onzekere factor ; de kans op verlies. Vroeger lag dat anders ; was de strijd om het bestaan harder en zag men juist nieuwe kansen. Al lange tijd dekt de samenleving zich in tegen risico's door zelf georganiseerde solidariteit, verzekeringen. Mogelijk is dit zelfs de basis voor het zakelijk succes van de westelijke samenleving.

Welke andere gevolgen heeft het afdekken van risico's voor de samenleving ? Wat is de rol van individuele verantwoordelijkheid ? Wat zijn de gevolgen voor de samenleving ?

Deze bundel opstellen vormen het verslag van een reeks spraakmakende bijeenkomsten van het Nederlands Gesprekcentrum. Zaken als avontuur, rechtvaardigheid, veiligheid, vernieuwingen, de omgang met nieuwe risico's worden belicht vanuit maatschappij-wetenschappelijke visies door politici, bestuurskundigen en filosofen. De teksten zijn soms moeilijk, maar wel heel leesbaar. Een belangrijk boek over een een actueel politiek onderwerp waarover heel weinig is. - drs. H.H.M. Meyer

9491693018
9789491693014
filosofie
Wilma de Rek
René Gude
auteurs
samenleving
<<   >>
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018