amerigo
boeken over kunst & cultuur en reisboeken
Bombrieven - Jansen

Bombrieven

»Bombrieven« is een briefwisseling over de positie van de islam in het »vrije Westen«. Hans vs. Abdul-Jabbar. De een is een kritische arabist, hoogleraar aan een Nederlandse universiteit; de ander een bekeerling die in Medina de islam bestudeerde. Een »kruisridder« vs. een »jihadstrijder«.

Maar beiden bedienen zich alleen van het woord. Een discussie op het scherpst van de snede. Hoe zal onze samenleving zich ontwikkelen ? Richting Sharia of gaan we ten onder in een liberaal Sodom en Gomorrah ? De Clash of Civilizations in de polder.

Hans Jansen [1942] is arabist. Sinds 2003 is hij hoogleraar »hedendaags islamitisch denken« aan de universiteit van Utrecht. Van 1979 tot 1982 leidde hij het Nederlands Instituut in Cairo. Hij schreef een spraakmakende biografie van Mohammed, een standaardwerk over de ideologie van de terroristen achter de moord op Sadat en publiceerde artikelen in onder andere de Volkskrant, Trouw, NRC Handelsblad en HP/De Tijd. In 1992 verscheen een mede door Hans Jansen bewerkte editie van de gezaghebbende Koranvertaling van prof. dr. J.H. Kramers.

Abdul Jabbar van de Ven [1977] is van katholieke komaf, maar bekeerde zich op veertienjarige leeftijd tot de islam. Hij studeerde aan de Islamitische Universiteit in Medina en rondt momenteel zijn studie Arabisch af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Van de Ven vertaalde vooraanstaande religieuze werken uit het Arabisch in het Nederlands. Hij is een populair leraar en spreker bij islamitische instellingen in Nederland, Vlaanderen en Engeland.
Hans Jansen
Abdul Jabbar van de Ven
islam
paperback
230 blz
isbn 9049027016
9789049027018
prijsindicatie € 18,50
BbBbB   christendom   Hans Jansen   islam   BbBbB
Erwin Nas - kunst, cultuur & reizen - amerigo, 2018